Om mig – Mathias Valentino

CV

Mathias Valentino (tidl. Friis) er uddannet ved Det Kongelige danske Musikkonservatorium. En række fonde har støttet hans videregående studier i udlandet hos to af verdens førende guitarvirtuoser – 1½ års studieophold hos professor Alvaro Pierri i Montreal og Salzburg samt et år hos professor Roland Dyens i Paris. Udtalelser fra professorerne.
Han har deltaget i masterclasses worldwide (bl.a. Julian Bream og David Russel). Mathias har medvirket i radio og TV og har spillet talrige koncerter i ud- og indland, bl.a. Tivolis Koncertsal.
Han har udgivet et album (CD): Rêverie à Paris, som kan købes eller downloades på bl.a. Amazon.

Professionel erfaring

Jeg begyndte allerede under mine konservatorie-uddannelse i 1990’erne at spille solo-guitar koncerter og dinnermusik professionelt i forskellige sammenhænge. Jeg er dermed en af landets mest erfarne guitarister indenfor denne genre.

Andre musikalske sammenhænge

Udover min solokarriere spiller jeg også i tværfløjte/guitar-duoen Duo Cavatina samt cover-bandet The Half Beatles. Både Duo Cavatina og The Half Beatles kan ligeledes bookes til mange forskellige typer arrangementer.

Udtalelser fra verdens to førende guitar-professorer

Jeg har studeret hos Alvaro Pierri og Roland Dyens – guitar-professorer på hhv. “Universität für Musik und darstellende Kunst” i Wien og “Conservatoire Superieur de Musique” i Paris (indtil sin død i 2016) – verdens to mest prestigiøse guitar-udddannelser.

“Mathias har nået et meget højt niveau som musiker og guitarist – han besidder en sjælden indlevelsesevne, receptivitet og følsomhed.”
Roland Dyens, Conservatoire Superieur de Musique, Paris

“Mathias går en lysende fremtid i møde – han har et varmt musikalsk udtryk baseret på en sublim beherskelse af sit instrument.”
Alvaro Pierri, Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien